Nyírség Golf Klub története

A klubot Závaczki Zsolt alapította:
2006 elején, 10 alapító taggal jött létre az egyesület. Akkoriban, nem kis feladatot tűzött ki maga elé a későbbi elnök Závaczki Zsolt, minthogy olyan tagokat találjon az első Kelet-magyarországi golf klub megalakításához, akik már valamilyen kapcsolatba kerültek ezzel a sporttal. 2006 júniusában végül megalakult a Nyírség Golf Klub.

Ezzel párhuzamosan megtervezésre került, és elkezdődött a kialakítása, annak a driving range-nek, amely az egyik alapító tag területi felajánlásával valósulhatott meg.
A 2006-os munkálatok után, végül 2007 áprilisában nyitotta meg kapuit a gyakorló pálya.
A nagyszabású pályaavató ünnepségen, a sok meghívott mellett, Nyíregyháza város polgármestere, Csabai Lászlóné és a Magyar Golf Szövetség elnöke, Sugár András volt jelen, és avatták fel hivatalosan a golfpályát.

A hivatalos kezdőütést Csomor Csilla színművésznő hajtotta végre, egy arany színű golflabdával. A hivatalos megnyitó után Ifj. Tringer László és Sárközi Richárd tartott egy nagyon magas színvonalú golfbemutatót.

A bemutató után, a meghívottaknak lehetőségük volt, a két profi vezényletével belekóstolni a golfozás rejtelmeibe. 2010-re több száz ember próbálta ki a golfot ezen a gyakorló pályán, és ekkorra a kialakult tagságból, egy komoly baráti társaság lett. Kialakult egy igazi klub élet.

 
 
 
Támogatóink


 
 
Együttműködő partnereink


 
 
Médiapartnereink 
 

Golfról

Klubélet

Driving Range

Rendezvény

Partnereink

Golf története
Magyar golftörténelem
Szabályok
Handicap rendszer
Pályaalkalmassági
Faliújság
Nyírség Golf Klub története
Etikett
Golfoktatás
Golfshop
Rendezvény Támogatóink
Együttműködő partnereink
Médiapartnereink