East-West: Nyugat nem enged | 2010.08.09.

Hajnalig tartó vigadalom után vasárnap reggel kezdetét vette az East-West Golf Gála nyugati odavágójának második napja. Az idő 180 fokos fordulatot vett, kisütött a nap, és bár a játékosok számára talán kedvezőbb volt az előző napi hűvösebb idő, a napsütés és a meleg még egy-egy nézőt is kicsalogatott a büki pályára.

Az előző napon több nyugati esélyes is csatát vesztett a keleti ellenféllel szemben, a cél pedig természetesen az volt, hogy a második napon próbálják meg megfordítani az állást, hiszen szerették volna otthon tartani a kupát. Ebbe azonban a lelkes keleti csapatnak is volt némi beleszólása, és a baráti hangulat mellett azért igen szoros eredmények alakultak ki. A játék kezdete és menete ismét rendben zajlott, egy igazi gálának lehettünk szemtanúi.

Amíg a játékosok próbálták eldönteni, hogy nyugaton marad a kupa, esetleg kelet elcsábítja azt a szeptemberi visszavágóig, addig a klubházban elkészült a finom ebéd, sőt, több érdeklődő arc is megjelent a pályán, hiszen hallottak a jó hangulatú összecsapásról.

A verseny közben érezni lehetett a vasárnapi büki előnyt, a részeredményen arról árulkodtak, hogy van esély a lemaradás behozására. Az utolsó flight beérkezése és a jó hangulatú ebéd után végre minden kiderült. A gyönyörű kupa és a sok-sok emlékplakett mellett felsorakozott a két kapitány, Molnár Attila és Nagy László, valamint Fehér Tibor, aki zárt borítékban kapta meg az eredményeket, és a felolvasásig ő maga sem tudta, hogy mi is lett a vége. A papírból kiderült: vasárnap valóban jobban játszott a hazai csapat, ám végeredményben 24,5 – 24,5 arányú döntetlen alakult ki kelet és nyugat között. Mint tudjuk, így nem érhet véget a játék, következett a play off. A második alkalommal megrendezett gálán nem ismeretlen a rájátszás, hiszen a tavalyi keleti fordulót is hasonló izgalmakkal fejezték be.

Keleti részről a hétvége meglepetésembere, Kuti Gábor, nyugati részről pedig a kiváló játékos, Simon Dani készülhetett fel lélekben az utolsó ütközetre, melynek érdekessége, hogy Gábor a vasárnapi 18 szakaszon egyszer már legyőzte ellenfelét. A rájátszás azonban egyfajta hirtelen halál, hiszen itt akár egy lyukon is eldőlhet minden. Hazai golfversenyen ritkán látott tömeg – a két égtáj csapata, valamint sok-sok érdeklődő – kísérte figyelemmel a két fiút, akik életük első play off-ját játszották vasárnap délután. Az izgalom mindkettejük arcára kiült, és a hatalmas nyomást csak fokozta a tömeg, akik hang nélkül, olykor lélegzetvisszafojtva figyelték a golfozók minden mozzanatát. Bár Kuti 18 szakaszon jobbnak bizonyult, a 19. lyukon eldőlt a kupa sorsa, és győzött a hazai pálya alapos ismerete. Simon Dani elkapta a fonalat és egy okos játékkal az első plusz lyukon eldöntötte a kupa sorsát. Azét a kupáét, amit közben a rájátszás helyszínére vittek a szervezők, és amit a greenen át is adtak a nyugati csapatnak.

A nagy izgalmak után futotta még a jókedvből egy kis csapatfotózásra, jó volt látni, ahogy a 18-as szakaszon kéz a kézben, csapat a csapat mellett összegyűlt kelet és nyugat, és pár perc, no meg néhány családi fotó és csoportkép erejéig még együtt maradtak az eredményhirdetés után is. Nagy László ki is használta az alkalmat és elmondta: szeptember első hétvégéjén ugyanilyen nagy szeretettel és készülődéssel várják a nyugat golfozóit a vámospércsi Boya Eagles otthonába. A csapatnévsor úgy néz ki, megmarad, sőt: nagyon sok játékos jelezte, sajnálja, hogy kimaradt a barátságos találkozóból.

Folytatás tehát szeptemberben, Vámospércsen. Addig is hamarosan jönnek a hétvégi életképek, melyek, ha nem is teljesen, de átadják azt a hangulatot, ami csak egy ilyen jellegű barátságos találkozón alakulhat ki.

 

Forrás: hungariangolf.hu

< vissza

 
 
 
Támogatóink


 
 
Együttműködő partnereink


 
 
Médiapartnereink 
 

Golfról

Klubélet

Driving Range

Rendezvény

Partnereink

Golf története
Magyar golftörténelem
Szabályok
Handicap rendszer
Pályaalkalmassági
Faliújság
Nyírség Golf Klub története
Etikett
Golfoktatás
Golfshop
Rendezvény Támogatóink
Együttműködő partnereink
Médiapartnereink