Playoff Balatanudvarin - a "Kisördög" most sem aludt... | 2010.07.26.

Talán nem meglepő, hogy a két Balatonudvariban dolgozó pro, Wilheim István és Lugosi Tamás érte el a legjobb eredményt a Kaefer-Heibl Golf Sztár Szuper Tour negyedik állomásán a Royal Balaton Golf Clubban. A két fiatal profi 76-ot ütött, így rájátszás következett a 9. lyukon, ahol Wilheim István bogey-val is jobbnak bizonyult.

Bár a verseny kezdetén nagyon erős szél fújt Balatonudvariban, ez a délután folyamán valamelyest alábbhagyott, de a hátsó elütőkről így is nagy kihívást biztosított a pálya, és ez az eredményekben is tükröződött, hisz mindössze a három dobogós jutott 80 alá.

Hahn Árpád kezdett ugyan a legjobban, az első kilenc után parral fordult, de a kritikus hátsó kilencen két lyukon elment a score, végül 82-vel zárt. A két legjobb Wilheim István és Lugosi Tamás lett, mindketten profitáltak abból, hogy balatonudvari proként jól ismerik a pályát. Wilheim István elmondta, hogy délelőtt még órákat adott, így nem volt ideje rendesen bemelegíteni, ami az első két szakaszon – ami neki a 10-es és a 11-es volt – bogey-kat eredményezett.

Lugosi Tamás és a győztes Wilheim István a playoff után

 

Ezt követően bemelegedett, jöttek a parok, illetve a 15-ösön és a 16-oson két birdie is. A 17-esen bravúrosan mentett, ami azonban a 18. szakaszon nem sikerült, így +1-gyel fordult. A pálya első felén jól kezdett, a kettesen bechippelt birdie-ért, de a következő lyuknál túlütötte a greent, amiből bogey lett. Az ötösön egy rövid chip és két putt miatt ismét bogey-t játszott, de ezt követően két parral tartotta a +2-es eredményt, ami a legjobb volt a mezőnyben.

Az utolsó két szakaszon azonban bizonytalankodott, nem jutott greenre és a mentés sem sikerült, így lett 76 az eredmény, amit Lugosi Tamás is teljesített 40-es első kilenc után part játszva a hátsó kilencen. Rövid szünet után következhetett a playoff, aminek első szakasza a par hármas 9-es volt. Itt egyikük sem jutott greenre a kezdő ütés után, de a nagyobbat Lugosi Tamás hibázta, aki vízbe ütött és harmadikra sem volt greenen.

Wilheim István azonban izgalmassá tette egy rövid chippel a versenyt, ráadásul a második chipje is rövid lett, mintegy négyméteres puttja maradt a bogey-ért, ami ha kimarad, Tamás a maga kicsit rövidebb gurításával döntetlenre menthette volna a lyukat. A Royal Balaton head proja azonban tökéletes puttot ütött, ami utat talált a lyukba, így Wilheim István győzelmével ért véget a Kaefer-Heibl Golf Sztár Szuper Tour negyedik állomása.

A harmadik helyen Sárközi Richárd végzett, aki +2-vel fordult és az utolsó lyukon még volt esélye egy birdie-vel playoffba jutnia, ezért kockáztatott, de közelítő ütése után a jobb oldali fák között elveszett a labdája. A 18-ason ütött duplával is 80 alá jutott, ami csak hármójuknak sikerült a mezőnyben.

A legjobb amatőr Dibusz László lett, aki 80-at játszott a nehéz pályán, a sztárok között Hencse után ismét Fábián László bizonyult a legjobbnak 93 ütéssel, míg a kisgyerekek között Závaczki Bálint érte el a legjobb eredményt, de náluk még tényleg az a legfontosabb, hogy jól érzik magukat a golfpályán.

„A 18 szakasz végén leblokkoltam, nem éreztem a greent és a caddiemmel sem voltunk összhangban, bizonytalankodtunk a greenolvasásban, ezért zártam két bogey-val. Természetesen nem örülök az eredménynek, tegnap a Tompos Imre Emlékversenyen a Young Masters miatt kialvatlanul, nagyon rosszul játszottam.

Van egy kis előnyöm Udvariban, hogy én már többször ütöttem azokat a szituációkat úgy az elütőkről, mint a greeneken, amik itt fontosak. Azt gondolom, hogy itt az extrém nagy dőlésszögű greeneken dől el minden, ezért figyelni kell, hogy mindig a zászló alatt maradj, mert ha egy lejtős putt nem megy be, el tud gurulni nagyon messzire, ami demoralizáló” - osztotta meg tapasztalatait a győztes Wilheim István.

 

Forrás: golfnews.hu

< vissza

 
 
 
Támogatóink


 
 
Együttműködő partnereink


 
 
Médiapartnereink 
 

Golfról

Klubélet

Driving Range

Rendezvény

Partnereink

Golf története
Magyar golftörténelem
Szabályok
Handicap rendszer
Pályaalkalmassági
Faliújság
Nyírség Golf Klub története
Etikett
Golfoktatás
Golfshop
Rendezvény Támogatóink
Együttműködő partnereink
Médiapartnereink