Békéscsaba-Nyíregyháza | 2012.09.27.

Megtört a békéscsabai hegemónia

Négy éves múltra tekint vissza a Nyíregyháza-Békéscsaba klubok közötti golfverseny. A Nyírség Golf Klub megalakulása után egy esztendővel, már egy kis létszámú, és versenyzésben jártas csapat alakult ki. Ez a kis "mag" érettnek érezte magát arra, hogy egy Vándorkupa keretében megmérkőzzön a jóval nagyobb múltra visszatekintő békéscsabai klubbal.

Az elmúlt évek versenyei, bár szorosak voltak eddig mindig a békéscsabaiak győzelmét hozták. Az eddigi versenyeken a résztvevők létszáma átlag 25 fő volt, a két klub képviseletében. Idén szeptember 26-án a Kisoroszi Magyar Golf klub pályáján került sor a megmérettetésre. Az elmúlt évektől eltérően az idén 20 fő alatt maradt a résztvevők száma, nyíregyházi klubtagok kissé érdektelen magatartása miatt.

 

Ennek ellenére a nyíregyházi különítmény ezúttal sikeresen vette az akadályt, és három csabai győzelem után sikerült a vándorkupát elhódítani. A verseny formája stroke-hcp volt. A összetett eredmény nettó 82.00 ütés a békéscsabai oldalon, és 79.23 ütés a nyíregyháziak eredmény összesítőjén. Külön említést érdemel, hogy Molnár Tomi a mezőny második legjobb eredményével, sokat tett a Nyírségiek győzelméért. Köszönet a csapat tagjainak: Kostyál Andrásnak, Molnár Ferenc Tamásnak, Závaczki Bálintnak, és Závaczki Zsoltnak.

Talán jövőre is sikerül egy ütőképes csapatot kiállítani, hogy a kupát egy újabb évig birtokolhassuk!

 

 

< vissza

 
 
 
Támogatóink


 
 
Együttműködő partnereink


 
 
Médiapartnereink 
 

Golfról

Klubélet

Driving Range

Rendezvény

Partnereink

Golf története
Magyar golftörténelem
Szabályok
Handicap rendszer
Pályaalkalmassági
Faliújság
Nyírség Golf Klub története
Etikett
Golfoktatás
Golfshop
Rendezvény Támogatóink
Együttműködő partnereink
Médiapartnereink