Bálint újabb bravúros ütései | 2011.06.27.

Kilenc évesen a legfiatalabb golfozó, aki teljesítette a felnőtt magyar bajnokság döntőjét.

Izgalmas, élményekkel teli és sikeres időszakon van túl a nyíregyháza Závaczky Bálint. A kilenc esztendős fiatalember a magyar golfozás egyik nagy ígérete, nem véletlenül lehetett ott a nemrégiben rendezett skóciai Európa-bajnokságon.

Erős szélben golfoztak

– A kontinesviadalt, amelyre nem csak európaiak nevezhettek, egy Edinborough melletti kisvárosban rendezték - kezdte visszatekintését Závaczky Zsolt, Bálint édesapja, edzője és kísérője. – Igen kemény volt a verseny a hatvan indulóból nyolcan nem is tudták befejezni. Nagyon sok tapasztalatot szereztünk mert számunkra igen nehéz pályán kellett versenyezni. A legnagyobb gondot a szinte állandó, negyven kilométer per órás szél okozta. Bálint végül a huszonnegyedik helyen zárt, a legjobb huszonnégybe mindössze tíz eruópai jutott, így a kontinesbeliek sorrendjében a tizedik helyen zárt.

Skócia után nem sok pihenője maradt Bálintnak, hiszen jött Bükfürdő és a három napos felnőtt magyar bajnokság.

Sok felnőtt előtt végzett

- A célunk az volt, hogy a felnőttek között zajló háromnapos versenyen, az első két nap után, a harmadikra, a döntőre is kvalifikálja magát – folytatta Závaczky Zsolt. – A magyar bajnokság három napos verseny, melyen minden indulónak a férfi elütőről kell játszani. Tudni kell, hogy ez az elütő, szakaszonként 15-30 méterrel van messzebb, mint a junior elütő, ahonnan alapesetben Bálint játszik.

– A két első nap után, a mezőnynek csak az első kétharmada jut a döntőbe ez most ötvenöt versenyzőt jelentett. Bálint, sok felnőttet maga mögé utasítva, a harminckilencedik helyen zárt, háromnapi eredménye 303 ütés volt. Ezzel a tettével, minden idők legfiatalabb magyar golfversenyzője lett, aki elindul a felnőtt magyar bajnokságon, és a legfiatalabb, aki a döntőt is teljesíteni tudta.

 

Forrás: szon.hu

< vissza

 
 
 
Támogatóink


 
 
Együttműködő partnereink


 
 
Médiapartnereink 
 

Golfról

Klubélet

Driving Range

Rendezvény

Partnereink

Golf története
Magyar golftörténelem
Szabályok
Handicap rendszer
Pályaalkalmassági
Faliújság
Nyírség Golf Klub története
Etikett
Golfoktatás
Golfshop
Rendezvény Támogatóink
Együttműködő partnereink
Médiapartnereink