Kétnapos bajnokság Vámospércsen | 2009.11.17.

ZÁVACZKI BÁLINT NYERTE A KATEGÓRIÁJÁT

 

Závaczky Zsolt és Tomáš Hoffmann

A Tatranský Golfový Klub (Tátra Golf Club) bajnokságát szervezték szlovákiai golfozók a hétvégén, Vámospércsen. A novemberi időpont ellenére 45-en kezdték a versenyt és végül 37-en adtak le értékelhető eredményt. A gyakorló nappal együtt, háromnapos szlovák-magyar golfrendezvény jól sikerült és az eseménynek jövőre is lesz folytatása. A verseny győztesét Tar Lászlót és a szlovákiai klub egyik vezetőjét Tomáš Hoffmann-t kérdeztük az élményeikről.

 

 

Závaczki Zsolt

Tar László:

Kétnapos "stroke play" - profi módra hendikep nélkül - versenyt rendeztek. Szombaton 16 fok melegben ragyogó napsütésben vágott neki a pályának a mintegy 60 főnyi golfos, aminek fele része magyar versenyző volt. Rendkívül jó napot fogtam ki és már az első nap után 4 ütéssel vezettem a mezőny előtt. A második napon hűvös esős idő köszöntött ránk, a játék is ennek megfelelően alakult, de az első napi előnyömet megőrizve megnyertem a versenyt. A szlovákok nagyon szerették volna hazavinni a hatalmas serleget, de a pályán ennek ellenére spotszerű küzdelem folyt. Korrekt módon azokat tették egy flyt-ba akiknek közel azonos eredményeik voltak az első nap után. A szervezők kitűnő ellátásban részesítettek bennünket, volt rumos tea körözött kenyérrel a pályán, - mellesleg én rumot nem ittam - a verseny végén pedig mindkét napon bőséges és finom vacsorával vártak bennünket.

 

 

Gizella Hoffmanova, Varga Péter, Závaczki Bálint és Tomáš Hoffmann

Tomáš Hoffmann:

Nagyon jól éreztük magunkat és az időjárás is szerencsésen alakult. Ugyan vasárnap már kicsit szemerkélt az eső, de végig nagyon jól előkészített pályán játszottunk és azoknak a szlovák golfozóknak is nagyon tetszettek a szakaszok, akik még nem jártak Vámospércsen. Egyébként a hétvége jó tapasztalatai miatt ma is négyen ott golfoznak klubunkból. Ez a verseny is bebizonyította, hogy a szlovák és magyar golfozók milyen jól megértik egymást és a hétköznapi kapcsolatok az emberek között barátiak. Azt szeretnénk, hogy jövőre egy Szlovák – Magyar Barátság Golfversenyt szervezzünk a Boya Eagles Golf & Country Clubba. Nekem a gyönyörű 15-ös szakasz a kedvencem és azt sem bánom, hogy személy szerint nem ment annyira a játék.

 

Az eredmény:

 

Forrás: golfnews.hu

< vissza

 
 
 
Támogatóink


 
 
Együttműködő partnereink


 
 
Médiapartnereink 
 

Golfról

Klubélet

Driving Range

Rendezvény

Partnereink

Golf története
Magyar golftörténelem
Szabályok
Handicap rendszer
Pályaalkalmassági
Faliújság
Nyírség Golf Klub története
Etikett
Golfoktatás
Golfshop
Rendezvény Támogatóink
Együttműködő partnereink
Médiapartnereink