Závaczki Bálint a legkisebb dobogós | 2009.10.19.

Szerkesztőségünkben jól emlékeztek, hogy az idén három éves az ország legkeletibb driving range, a Nyíregyháza-Sóstóhegyi Körmendi tanyán működő Nyírség Golf Klub. Ennek okán, és mert úgy tudtuk, hogy ezen a hétvégén lesz a szezonzáró rendezvényük egy kérdés-csokrot küldtünk ünnepi bokréta helyett Závaczki Zsoltnak a klub elnökének.

Maradt-e még a lelkesedésből? Mi a három év története? Milyen fejlesztések voltak? Hány tagja van a Nyírség Golf Klub-nak? Milyen tervekkel néztek a jövőbe? Népszerűsítés, tagtoborzás? Ki számít szakembernek a driving range-n, van-e oktatótok? Hogyan fogadta a megye közvéleménye ezt az "úri sportot"? Milyen az együttműködés a legközelebbi golfklubbal, a Boya Eagles Golf & Country Club-bal? Mikorra növi ki magát golfpályává a driving range-ed? A te személyes fejlődésednek, golftudásodnak jót tett, hogy driving range-et üzemeltetsz? Mi lesz a szombati rendezvény programja? A Kelet-Nyugat Golf Gála két rendezvénye milyen visszhangot váltott ki?

Tegnap késő este érkezett a válaszokat is hordozó elektronikus levél, amely nemcsak a klubelnök válaszait tartalmazza, hanem egy büszke apuka örömét is.

 

Először is elnézést miért tegnap a verseny után nem hívtalak fel. Nagy izgalomba voltam, mert a hét és fél éves kisfiam ezen a napon indult először életében teljesen egyedül kísérő nélkül egyéni golfversenyen. Ahogy lejöttem a pályáról azonnal mentem őt bevárni valamelyik szakaszon.

Miután bejöttek az utolsó flight-ok, vártuk az eredményhirdetést, mint utólag kiderült nem hiába. Závaczki Bálint élete első versenyén harmadik helyezést ért el „C” kategóriába 33 ponttal. Gondolhatod az örömünket! Ekkor 7 óra volt és nagyon kellett igyekeznünk, hogy éjfél körül haza érjünk. Tehát, még egyszer elnézést, hogy nem hívtalak.

Závaczki Bálint élete első versenyén

 

A kérdéseidre válaszolnék a továbbiakban.

Az erre a hétvégére tervezett szezonzáró versenyünket, hét eleji mostoha időjárásra való tekintettel, egy későbbi időpontban fogjuk megtartani.

A harmadik szezonunkat tudjuk magunk mögött. A klubtagok száma jelenleg 25 fő. Ez a létszám az, aki a golfot versenyszerűen kívánja végezni. Ezen kívül van egy szép számú közönség, akik saját szórakoztatásukra, a mozgás öröme miatt járnak ki hozzánk.

A range-en annyi fejlesztés történt, hogy kiszélesítettük, és meghosszabbítottuk az ez elütő részt, mivel a nálunk kinevelődött golfozók egyre nagyobb ütéstávolságot érnek el, és teret akarunk adni fejlődésüknek. Valamint folyamatosan szépítgetjük a környezetet, hogy aki kilátogat hozzánk, az itt jól érezze magát, és szeressen ide visszajönni.

Már szervezés alatt van, hogy március hónapban, a szezon kezdete előtt, a város iskoláiba megyünk népszerűsíteni a golfot, tornaóra keretein belül.

Jelenleg az oktatást úgy oldjuk meg, hogy az alapokkal én ismertetem meg az érdeklődőket.

Kapcsolatban vagyunk Damian MacPherson golf akadémiával, és igény szerint ők delegálnak oktatókat többek között rendezvényeinkre is.

Arra a kérdésre, hogy mi a közvélemény viszhangja, nem tudok mit mondani, hisz leginkább azok véleményét tudom, akik ellátogatnak hozzánk. Ezek pedig csak pozitívan beszélnek erről a kezdeményezésről.

Mára már mondhatom, hogy jó kapcsolatot ápolunk nem csak a hozzánk közeli Boya-val, hanem minden golf klubbal.

Sajnos a sportban való fejlődésem mondhatni megállt, a gyakorlás elégtelensége miatt.

Azt gondoltam, hogy egy-kettőre single hcp-s leszek, ehhez képest kevesebbet tudok gyakorolni, mint amikor még nem is volt hol.

A Kelet-Nyugat Gála, szerintem egy nagyon nagyszerű rendezvény, amiből a jövőben remélem hagyomány lesz. Én azt szeretném, hogy ennek a kivételes hangulatú kétnapos versenynek a csapatba való bekerülés egy rangot jelentsen. Ennek érdekében már most a jövő évi verseny szervezését elkezdtük. Én személy szerint szeretném,ha a MGSZ valamilyen formában mellé állna ennek a versenynek. Ez a match play verseny úgy gondolom minden résztvevő számára kihívást és nagy élményt jelentett, ezért a csak pozitív visszhangok miatt vagyok bizakodó, hogy lehet ebből hagyomány.

A későbbiekben tájékoztatunk benneteket a szezonzáró versenyünkről.

Köszönöm az érdeklődést!

Üdvözlettel: Závaczki Zsolt

 

Forrás: golfnews.hu

< vissza

 
 
 
Támogatóink


 
 
Együttműködő partnereink


 
 
Médiapartnereink 
 

Golfról

Klubélet

Driving Range

Rendezvény

Partnereink

Golf története
Magyar golftörténelem
Szabályok
Handicap rendszer
Pályaalkalmassági
Faliújság
Nyírség Golf Klub története
Etikett
Golfoktatás
Golfshop
Rendezvény Támogatóink
Együttműködő partnereink
Médiapartnereink